Liten uppdatering...

Hej alla. Är dålig på att uppdatera, orkar inte riktigt.
 
Men sen sist var jag hos perukmakaren och fick en peruk. Men den kommer nog inte användas särskilt mycket. Tyckte bara jag såg konstig ut och jag gillar att vara skallig. Kim var fin i några av perukerna i alla fall, hehe.
Var även på sminkkurs, look good, feel better. Riktigt kul faktiskt. Det ända negativa va väl att det var jag sen var resterande där 40+. Men vi fick en hel necessär med sminkbortttagnings produkter och smink. Vi fick hjälp med hur man sminkar sig om man till exempel inte har ögonbryn. Hur man får det snyggt lixom. Fick också lära oss knyta sjalar. Kul och lärorikt. Hade sjal på mig igår, men inte ens det trivs jag med på huvudet, hehe. 
Risken finns att jag kommer fortsäta vara skallig efter allt det här med, hehe...
 
Sen har mitt blodvärde gått ner, jag har varit väldigt trött och sovit mycket, jag har fått blod så hoppas det ska pigga up lite. Har också mått väldigt illa sista tiden och spytt en del. Inte mycket mat som fått stanna i mig tyvärr. 
Dessutom är mitt infektionsvärde högt så jag har ätit pencillin i tio dagar nu, men värdet såg väl inte helt bra ut i alla fall. Lite jobbigt och inte veta vad som är fel.
 
Förhopningsvis så ska väl allt bli bättre med tiden...
Hoppas ni har det bra.. Kram

Centrum...

Klarade av att gå till centrum, ta en fika och uppsöka apoteket, och gå hem igen. Hela vägen utan att åka rullstol. Hade dock den med som en säkerhet. Men är liiite stolt över att jag orkade hela vägen själv.
Det är inte super långt men för mig är det långt. 
Men sen dess har jag i princip legat i soffan, hehe...
 
Träffade sjukgymnasten idag. Gillade henne jätte mycket. Fick bra övningar jag kan göra även om jag är trött och sliten. Kändes skönt.
 
Imorgon ska jag till perukmakaren och på sminkkurs, spännande. 
Barnen åker med farfar till landet så jag och Kim får en kväll för oss själva. Kommer garanterat sluta med att vi båda somnar tidigt ;)
 
Nu ska jag soffhänga lite till sen nana kudden =)

Tiden går...

De sa att ca två veckor efter första cellgiftskuren skulle man börja tappa håret. På tisdag kväll, förra veckan, satte jag mig som vanlig på sängkanten, drog av hårsnodden och upptäckte då att det kom med väldigt mycket hår. Drog handen genom håret och fick med en hel del hår. Mer än vanligt. Läskigt. 
Sen har det fortsatt och i söndags kunde jag knappt röra håret utan att det ramla av massa. Borstade jag håret lossnade jätte mycket. Så på kvällen bestämde jag mig för att klippa av det. Det är mer plågsamt att sakta men säkert se det försvinna än att bara ta bort det.
Vat en läskig känsla att raka av allt hår. Kändes sorgligt, men skönt. Var livrädd att jag skulle vara ful skallig. Att huvudet under håret skulle vara ojämnt och fult. Men när det väl va gjort måste jag säga att så illa är det inte. Har ett ganska okej huvud faktiskt, hehe.
 
I måndags va jag hos doktorn. Fick bekräftat att det var cancer på halsen och hon hoppades cellgifterna skulle ta den med annars blir det strålning. Ingenting i lungor eller njurar i alla fall. skönt det. 
 
Igår, tisdag, var jag inne och fick en venport in opererad. Gör äckligt ont just nu kan jag meddela. 
Fick komma in i ett rum och byta om. Sen fick jag sitta och vänta... livrädd... ensam.... tårarna rann...
Sa till dom att jag var rädd och ville helst typ sova. Men nej nej, de va tvugna att ha kontakt med mig så det gick inte. Väl inne på rummet fick jag lugnande och lokalbedövning som gjorde asa ont. Tårarna rann.....
Sen började han dona är bakom skynket. Hörde hur han klippte och grejer. 2 eller 3 gånger fick han ge extra bedövning. Lugnande bad jag om mest hela tiden. As obehagligt att ligga där och höra och känna med ändå inte riktigt känna. Efteråt var jag bra lullig och när vi kom hem gick jag och la mig och sov i några timmar. Låg sedan i sängen resten av dagen. Mådde inte bra och hade riktigt ont. Grät imellanåt så ont det gjorde...
 
Idag har jag varit inne och fått andra cellgifts kuren. I morse tog jag 40 kortisontabletter, som lite senare kom upp igen. Så inne på sjukhuset fick de ge extra. Jag och Kim kurade ihop oss i en 80 säng och sov en stund. Inte så mysigt som de låter faktiskt, tro det eller ej.
 
Imorgon kommer sjukgymnasten hit och på frdag ska jag kolla peruk och gå sminkurs för hårlösa ;)
 
Nu ska jag kolla Greys anatomy och sen sova om jag kan... venporten gör fortfarande svina ont... :(

RSS 2.0