20140213

Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja....
Har senaste tiden haft ganska ont i mina lårben på sidan. Speciellt när jag sover. Vaknar vid 4-5 tiden på natten och har asa ont och det vill inte släppa riktigt, inte ens med morfin tabletterna. 
Jag gjorde en röntgen för att kolla lårbenen tidigare men det visade ingenting.
Nu har de bokat en ny tid till mig den 22/4 till magnetröntgen.
Jag gjorde en snabb röntgen i onsdags som inte visade någonting men nu ska jag alltså göra en riktigt magnetröntgen för att verkligen kolla ordentligt. De vill inte medicinera när de inte vet varför jag har ont. De vet ju inte ens vad de ska medicinera emot. Men det ska de förhoppningsvis få reda på nu då.
 
Jag och Kim har under en tid pratat om att han ska åka och jobba. Tror att både han och jag behöver det. Delvis komma ifrån varandra men också få tänka på annat. Göra något annorlunda. Så nu i Torsdags tog Kim sitt pick och pack och åkte till Norge... Sorgligt.... Vi har i princip suttit ihop det senaste året och nu ska han vara borta i två veckor.... Hur ska jag klara det??? Helt själv lixom... Hehe. 
Min mamma kom i onsdags och är här och hjälper mig när han är borta. Hon får hjälpa till med det vardagliga, typ dammsuga under soffan och köra barnen till dagis. 
Jag har fått en morfinpump installerad så jag ska helst inte köra. 
Morfinpumpen installerade dom i onsdagskväll och än så länge funkar den fint. Jag tryker bara på en knapp så skjuter den in lite extra morfin om jag behöver det.
Jag har också fått ny medicin. (Dynastat) 
Det är ett antiinflammatoriskt och avsvällande medel som ska hjälpa. De tror att det är nerver i kläm. 
 
Jag kan förklara min smärta som att varje gång jag ställer mig rakt upp så känns det som om något kläms i ryggen. Så om jag lutar mig fram så släpper det direkt. Dessutom strålar det fram i höft och bäcken på höger sida. När jag berättar om min smärta så säger alla på ASIH att de tror att det är nerver i kläm. Dessutom hjälper medicinen som är mot nervsmärtor vilket också tyder på att det mest troligt är det. 
 
Det kändes som att allting kom samtidigt. Kim ska jobba, jag får ondare, mamma kom och nu ska det röntgas och grejer. Men det är skönt att det gör något åt min smärta.
 
Vi har bara tagit det lugnt sen mamma kom. I fredags gick vi ut en stund och gunga. Sen gick vi till centrum och lunchade och handlade lite. När vi satt och fikade kom Tobbe gående så vi pratade en stund innan han stressade vidare. Sen gick vi hem och lagade mat och hade fredagsmys framför lets dance.
På lördagen städade vi och gjorde i ordning lite här hemma. Sen somnade jag på soffan och när jag vakna hade mamma gått till centrum med barnen. Sen kom de hem och så lagade vi mat och lördagsmös framför tv:n.
Idag har vi bara slappat. Inte gjort många knop alls faktiskt. Jag somnade på soffan på eftermiddagen igen. Mamma passade på att bada barnen.
Asih kommer hit varje morgon och varje kväll nu för att kolla morfinpumpen och ge mej den nya medicnen intravenöst. Dessutom får de ge mig Inohep (blodförtunnande) nu när Kim inte är hemma och kan göra det ;)
Imorgon är det dagis som gäller för barnen. Får se va jag och mamma gör när de är där... Vi hittar säkert på nåt kul.
Nu ska jag dricka lite kaffe och kolla tv. 
Ha en bra kväll allihopa =)

RSS 2.0