6/2-2014

Kom just på att jag nog glömt att skriva om mitt återbesök hos läkaren på KS...
I torsdags förra veckan var jag på återbesök hos min läkare på KS. Vi gick igenom hur det gått under strålningen och efter och så pratade vi om vidare behandling.
Jag ska ju ta tabletter nu och vi pratade lite om biverkningar och hur man tar dom. Jag ska alltså börja med en tablett om dagen i en vecka. Sen öka till två tabletter i en vecka. Sen vila en vecka. Sen ska jag fortsätta med två tabletter varje dag i två veckor och sen vila en vecka. Anledningen till att jag bara tar en tablett i början är för att det inte ska bli en chock för kroppen.
Helt plötsligt berättar min doktor att hon sagt upp sig. Hon har försökt få gå ner i tid men eftersom det är sådan tryck på alla läkare, speciellt specialistläkare, så kände hon inte att hon kunde ta det lugnt. Så hon sa upp sig och ska istället arbeta inom öppenvården med patienter som blivit friska men inte är friskförklarade.
Detta gjorde mig sjukt ledsen..... Jag trivs så bra med min doktor och har verkligen kunnat lita på henne och kunnat fråga henne allt. Men men, nu hoppas jag att jag kommer få en lika bra eller kanske till och med bättre!?
 
Av någon anledning varken jag eller Kim kan sätta fingret på så kändes hela besöket jobbigt... Jag fick en obehaglig klump i magen och allting kändes lite konstigt och jobbigt. Kim kände precis samma sak... Men vi vet inte riktigt varför... Jobbigt de där. När man känner nåt men inte kan sätta fingret på exakt vad och varför....
 
Efter detta besök har jag ju skrivit lite om vad som hänt. Venporten m.m.
 
Idag var jag inne på ASIH i Nacka och fick taktil massage... Är precis som vanlig skönt massage man får på spa fast liiiite lättare beröring. Så jäääävla skönt.... Va riktigt nära att jag somna.
Efter att vi va klara bokade vi in ny tid nästa vecka.. längtar.. =)
Sen kom dom och skulle ta HB... Tycker fortfarande detta stickande, även i porten, är otäckt och jag svettades som en gris... Men hon stack och jag kände ingenting (hade emlat).
Så nu börjar det kännas lite lättare med allting =)
 
Cellgifterna började jag med i måndags. Jag tar alltså en tablett dagligen och än så länge kan jag inte säga att jag mår varken bättre eller sämre. Är trött men om det beror på blodvärde, dålig sömn eller cellgifterna det vet jag inte riktigt....
På måndag tar jag två tabletter så jag avvaktar med att ropa hej tills jag ätit tabletterna ett tag och verkligen känt efter!
 
 
Idag fyller fina bror Björn år. Grattis till dig. Hälsa familjen och pussa på underbara Jake från faster <3
 
 
Kim och barnen är hos farmor. Jag är så trött och känner osocial så jag stanna hemma, men jag gjorde en så jävla god kycklinggryta igår så jag äter gärna rester ;) 
Så nu ska jag bädda ner mig i soffan igen och se om det finns nåt kul på tv... Ha de bra <3

Kommentarer
Postat av: Cissi

2014-02-10 @ 13:53:29
Postat av: Mia

Jag läser din blogg och känner med dig. Det går nog inte att sätta sig in i hur det är, men jag känner med dig. Ligger sömnlös och ville undersöka hur man upptäcker livmoderhalscancer och hur den behandlas..
Jag fick i höstas besked om cellförändringar, efter vidare prover visade de sig vara värre än man först trott och nästa vecka opererar de bort en del för att undersöka vidare.. Ångest.
När jag läser din historia undrar jag varför de inte direkt opererade bort tumören? Gick inte det?
Jag håller tummen för dig och hoppas att du mår bättre, att det snart blir en positiv vändning för dig. Hoppas att den vändningen redan skett.. Hoppas, hoppas. Hälsningar //Mia

Svar: Tack för att du läser =)Beklagar ditt besked och hoppas att operationen visar att det inte är så allvarligt och att det inte blir påföljder.
Anledningen till att de inte opererade den allra första tumören de hittade är att den var för stor. De hade inte kunnat ta bort hela utan att det hade spridit sig och då hade spridningen blivit omfattande. Därför valde de att stråla och få ner den till så liten som möjligt och till sist dö. Det gjorde den men då hade det redan spridit sig till mitt lymfsystem.
Så i mitt fall ser det väl ut som så att jag får leva med cancern, det är tydligen väldigt svårt att få bort cancer i lymfsystemet helt. Så med cellgifter i olika former, just nu i tablettform, håller jag min cancer under kontroll.
Kram
Maria

2014-02-13 @ 01:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0